Waar moet ik de stickers plaatsen?

Waar-dodehoek-sticker-plaatsen

VRACHTWAGENS
De signalisatie moet worden aangebracht rechts achteraan op een hoogte tussen 0,9 en 1,5 meter van de grond. De linker- en rechterzijde van de vrachtwagen moet ook worden uitgerust met signalisatie, meer bepaald op de eerste meter van het voorste gedeelte, ook op een hoogte tussen 0,9 en 1,5 meter.

TREKKERS
De dodehoeksignalisatie moet worden aangebracht op de achterkant van de trekker. De linker- en rechterzijde van de vrachtwagen moet ook worden uitgerust met signalisatie, meer bepaald op de eerste meter van het voorste gedeelte, ook op een hoogte tussen 0,9 en 1,5 meter van de grond.

AANHANGWAGENS
De dodehoeksignalisatie moet worden aangebracht op de rechterachterzijde op een hoogte tussen 0,9 en 1,5 m van de grond. Zowel de linker- als rechterzijkant van de aanhangwagen moet ook worden uitgerust met signalisatie, meer bepaald binnen de eerste meter op een hoogte tussen 0,9 en 1,5 m van de grond.

 

OPLEGGERS
De dodehoeksignalisatie moet worden aangebracht op de rechterzijde achteraan op een hoogte tussen 0,9 en 1,5 m van de grond. Zowel de linker- als rechterzijkant van de oplegger moet ook worden uitgerust met signalisatie, meer bepaald binnen de eerste meter na de koppelschotel, op een hoogte tussen 0,9 m en 1,5 m van de grond. 

De Nederlandse douane-autoriteiten hebben een Nederlandstalig document (N-2020) beschikbaar gesteld waarin de nieuwe richtlijnen worden beschreven met daarbij de afmetingen en kleuren van de dode hoeksticker. Hier downloaden.

 

Chat openen
Hulp nodig?